Udržateľnosť a konkurencieschopnosť polygrafického priemyslu Slovenskej republiky - Soľavová, Monika, 1974-
Cieľom príspevku je analyzovať súčasné postavenie polygrafického priemyslu v Slovenskej republike v kontexte jeho ekonomického, technologického a environmentálneho vývoja a identifikovať kľúčové faktory, ktoré môžu prispieť k zvýšeniu jeho konkurencieschopnosti v národnom aj medzinárodnom meradle. Príspevok využíva analýzu a syntézu domácej a zahraničnej vedeckej literatúry v oblasti udržateľnosti a konkurencieschopnosti polygrafického priemyslu. Empirická analýza je založená na sekundárnych údajoch zo Štatistického úradu SR, Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR a finančných ukazovateľov podnikov z databázy FinStat. Konkurencieschopnosť sektora je hodnotená prostredníctvom komparatívnej analýzy ekonomických a technologických ukazovateľov v národnom a európskom kontexte.