Aktuálne výzvy používania AI v praxi a vzdelávaní v kontexte priorít EÚ - Mokošová, Daša, 1979-
Cieľom príspevku je analyzovať stav používania nástrojov umelej inteligencie, určiť rozsah v akom sa používajú v praxi firiem poskytujúcich účtovné, daňové a audítorské služby a ako na požiadavky praxe reagujú vzdelávacie inštitúcie. Výzvy, ktoré so sebou prinášajú nástroje umelej inteligencie, boli identifikované v praxi ako aj v školstve, spájajú sa v dileme ako mať tieto rýchlo vyvíjajúce sa nástroje pod kontrolou, ako nastaviť a zvládnuť ich reguláciu a súčasne uspieť v digitalizovanej spoločnosti a to aj za predpokladu sledovania priorít EÚ.