Migration in the Slovak Republic - Lennerová, Ivana, 1979-
Analýza počtu migrantov v Slovenskej republike z hľadiska štátnej príslušnosti, veku a pohlavia. Výsledky prieskumu ukázali, že väčšina imigrantov na Slovensku pochádza z Európy, zo susedných krajín, ako je Česká republika, Maďarsko, Rakúsko a Poľsko. Z krajín mimo EÚ, okrem Ukrajiny, pochádzajú napríklad zo Srbska. Dôvodmi migrácie zo/na Slovensko sú predovšetkým ekonomické a sociálne faktory.