Finančné zdravie rodinných firiem: Zadlženosť, udržateľnosť a generačná kontinuita - Tomášková, Andrea
Rozbor finančného zdravia českých rodinných podnikov so zameraním na celkový dlh v kontexte generačného nástupníctva a dlhodobej udržateľnosti. Výsledky ukazujú, že väčšina firiem si udržiavala celkový dlh v odporúčanom rozmedzí 30 – 60 %, pričom vyššia zadlženosť sa pozorovala najmä vo firmách, riadených tromi generáciami. Zistenia tiež odrážajú opatrné správanie pri financovaní, ovplyvnené historickými a generačnými faktormi, ako aj obdobím COVID-19. Udržateľné finančné riadenie sa zdôrazňuje, ako kľúč k stabilite, odolnosti a zodpovednému medzigeneračnému rastu.