Možnosti implementácie umelej inteligencie vo vzdelávacom procese - Ivaničková, Mariana, 1977-
Príspevok skúma prepojenie umelej inteligencie (AI) so vzdelávacím procesom a analyzuje jej prínosy, výzvy a možnosti efektívnej implementácie. Poukazuje na schopnosť AI podporovať adaptívne učenie, individualizovať obsah výučby a poskytovať okamžitú spätnú väzbu študentom, čím zvyšuje motiváciu a angažovanosť. Zároveň identifikuje technické, organizačné a etické prekážky, ktoré bránia plnohodnotnému využitiu AI vo vzdelávaní. Príspevok zdôrazňuje význam strategického plánovania, vzdelávania učiteľov, zapojenia študentov a rodičov a monitorovania dopadu technológií na vzdelávací proces.