K ortografii zložených a prefixových slov v španielčine v kontexte súčasných vojnových konfliktov - Mocková, Nina, 1987-
Autorka vyhľadáva vo webovom korpuse Španielskej kráľovskej akadémie (RAE) CORPES XXI (Corpus del Español del Siglo XXI - Korpus španielčiny 21. storočia) vybrané zložené a prefixové slová tematicky súvisiace so súčasnými vojnovými konfliktami vo svete. Slová nie sú vyhľadávané náhodne, ale podľa glosára vytvoreného inštitúciou FundéuRAE na svojom webe, ktorá zozbierala najčastejšie nesprávne písané zložené a prefixové slová v tlači. Cieľom je extrahovať z glosára FundeúRAE slová, ktoré tematicky súvisia so súčasnými vojenskými konfliktmi, a určiť ich správne alebo nesprávne používanie v španielsky hovoriacich krajinách vo webovom korpuse Corpes XXI. Správne a nesprávne pravopisné tvary sú kvantitatívne vyhodnotené. Identifikácia slov, ktoré sa najčastejšie odchyľujú od pravopisného štandardu.