Téma migrácie v populistickom diskurze - Spišiaková, Mária, 1973-
Analýza politického diskurzu pravicových politikov Santiaga Abascala a Alvise Péreza. Obaja sú v Španielsku považovaní za extrémne pravicových politikov a jednou z kontroverzných tém v ich diskurze a verejných prejavoch je otázka imigrácie a imigrantov v Španielsku. Tento výskumný článok sa zaoberá kvalitatívnou štúdiou založenou na súbore prejavov Santiaga Abascala a Alviseho Péreza publikovaných online v období rokov 2023 – 2025. Cieľom je poskytnúť kritickú obsahovú a lingvistickú analýzu ich prejavov a identifikovať a charakterizovať populistické diskurzívne prvky o migrácii prítomné v ich komunikácii. Jazyková analýza sa snaží identifikovať lingvistické zdroje, ktoré rečník používa na spojenie so svojimi nasledovníkmi.