The Use of Artificial Intelligence Technology in the Translation of Business-related Texts from English into Slovak - Shumeiko, Natalia, 1972-
V súčasnosti môže oblasť prekladateľských činností efektívne využívať nástroje strojového prekladu založené na umelej inteligencii. Tieto nástroje sa dajú použiť na preklad mediálnych materiálov z angličtiny a slovenčiny. Prekladové systémy s podporou umelej inteligencie nepochybne umožňujú prekladať texty online médií s minimálnym časom. Je však potrebné overiť terminologickú a sémantickú presnosť a štylistickú vhodnosť preloženého obsahu. Preto je dôležité zdôrazniť, že pre bezchybný preklad je nevyhnutná úroveň osvojenia si cieľového a zdrojového jazyka ľudským prekladateľom.