Students’ Perceptions of Using E-portfolios in Developing Writing Skills in Business English - Maierová, Eva, 1965-
Skúmanie názorov študentov na používanie e-portfólií v rozvoji písania v kurzoch obchodnej angličtiny pre pokročilých na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Výskum poukazuje na efektivitu e-portfólií, ako učebného nástroja, na problémy, ktorým študenti čelili v súvislosti so slovnou zásobou a štýlom, a na úlohu nástrojov umelej inteligencie, ako je ChatGPT pri podpore úloh písania. Z výsledkov vyplýva, že hoci študenti považovali e-portfóliá za obohacujúce, mnohí si neboli istí ich praktickým využitím v profesionálnom kontexte. Štúdia tiež odhaľuje potrebu začleniť gramotnosť v oblasti umelej inteligencie do kurikula a zosúladiť akademické úlohy s požiadavkami praxe.