AI-Based Solutions and J. Dewey's Philosophy in Training IT Students - Osadcha, Kateryna
Cieľom článku je preskúmať koreláciu medzi výučbou študentov IT pomocou technológií umelej inteligencie v modernej dobe a modelom výučby Johna Deweyho z nedávnej minulosti. Článok využíva kombináciu deskriptívnych a kvalitatívnych výskumných metód na dosiahnutie tohto cieľa. Na preskúmanie existujúcich technológií umelej inteligencie používa zdroj Scopus AI. Článok zisťuje, že zážitkové učenie koreluje s používaním realistických simulácií poháňaných umelou inteligenciou a kolaboratívne učenie je spojené s nástrojmi poháňanými umelou inteligenciou. Kritické myslenie a riešenie problémov sú úzko spojené s platformami založenými na umelej inteligencii a učenie sa praxou je úzko prepojené s modelmi umelej inteligencie. Článok aj ukazuje, že reflexívne myslenie koreluje so systémami spätnej väzby riadenými umelou inteligenciou, celoživotné vzdelávanie je spojené s platformami kontinuálneho vzdelávania poháňanými umelou inteligenciou a samovzdelávanie je úzko prepojené s chatbotmi s umelou inteligenciou. Umelá inteligencia má potenciál individualizovať výučbu, uľahčiť zážitkové učenie a podporovať kritické myslenie u študentov. To koreluje s Deweyho presvedčením o vzdelávaní ako procese aktívneho zapojenia, čo môže byť relevantné pre proces odovzdávania vedomostí v ére umelej inteligencie.