Štatistické metodiky zlepšovania procesov: prehľad SPC, Six Sigma a Lean Six Sigma - Bachura, Martin, 2000-
Prehľad troch významných metodík zlepšovania procesov - štatistickej regulácie procesov (SPC), Six Sigma a Lean Six Sigma - a ich hlavné princípy a prínosy pre výrobné aj nevýrobné organizácie. SPC je prezentované ako nástroj umožňujúci monitorovať variabilitu procesov a zabezpečiť ich stabilitu prostredníctvom štatistických metód. Metodika Six Sigma je vysvetlená ako systémový a dátovo orientovaný prístup k znižovaniu chýb a zlepšovaniu kvality, pričom významná pozornosť je venovaná cyklu DMAIC. Lean Six Sigma je predstavený ako integrovaný koncept spájajúci elimináciu plytvania a znižovanie variability, ktorý organizáciám pomáha dosahovať operačnú excelentnosť. Sumarizácia prínosov a možností využitia týchto metodík v rôznych typoch organizácií a poukázanie na ich význam v súčasnom konkurenčnom prostredí.