Vnímanie digitálnej marketingovej komunikácie nízkonákladových leteckých spoločností na sociálnych sieťach - Frasch, Alexander, 1992-
Vnímanie digitálnej marketingovej komunikácie nízkonákladových leteckých spoločností Ryanair a Wizz Air medzi používateľmi sociálnych médií. Cieľom výskumu bolo identifikovať preferencie respondentov týkajúce sa obsahu, formy a zapojenia komunikácie vybraných nízkonákladových dopravcov. Výskum bol vykonaný pomocou online dotazníkového prieskumu na vzorke 100 respondentov aktívnych na sociálnych sieťach, ktorí majú skúsenosti s leteckou dopravou. Výsledky naznačujú dominantný vplyv kreatívneho, zábavného a trendovo orientovaného obsahu, pričom Ryanair je vo viacerých prípadoch vnímaný ako atraktívnejší. Zároveň sa potvrdil rastúci význam obsahu zameraného na destináciu, tém súvisiacich s udržateľnosťou a interaktívnej komunikácie so sledovateľmi. Na základe zistení boli formulované odporúčania na zvýšenie efektívnosti digitálnej marketingovej komunikácie oboch leteckých spoločností.