Modern Researches of the Problems of Implementing Mechanisms Public Management for the Health Care System in European Countries - Karpenko, Lidiia
Svetová prax poskytovania zdravotníckych služieb ukazuje, že implementácia humanitárnej, na človeka zameranej paradigmy globálneho hospodárskeho rozvoja a sociálneho pokroku, ktorej predpokladom je kvalita ľudského potenciálu, by mala prispieť k realizácii základného ľudského práva na život a zdravie, a tým k zabezpečeniu dlhovekosti populácie.