Štatistické modelovanie faktorov ovplyvňujúcich ochotu spotrebiteľov platiť viac za ekologické produkty - Filipová, Alexandra, 1999-
Rastúci dôraz na udržateľnosť a environmentálnu zodpovednosť ovplyvňuje spotrebiteľské správanie naprieč odvetviami. Napriek tomu, že ekologické produkty sú čoraz dostupnejšie, mnohí spotrebitelia stále uprednostňujú lacnejšie alternatívy. Cieľom tohto príspevku je poukázať na možnosti využitia troch štatistických metód a to deskriptívnej štatistiky, korelačnej analýzy a regresnej analýzy, pri zisťovaní faktorov ovplyvňujúcich ochotu spotrebiteľov platiť viac za ekologické produkty.