Typológia krajov podľa rizika príjmovej chudoby na Slovensku - Maťašová, Jana, 1999-
Regionálne rozdiely predstavujú významný determinant príjmovej chudoby, a preto ich analýza umožňuje lepšie porozumieť socioekonomickým rozdielom na Slovensku. Cieľom príspevku je analyzovať regionálne rozdiely v miere rizika príjmovej chudoby na Slovensku a poukázať na ich diferenciáciu.