Regulačné a metodické aspekty ESG reportingu a možnosti využitia moderných nástrojov - Vavlič, Lukáš, 1992-
Zameranie sa na teoretické vymedzenie ESG reportingu, jeho regulačný rámec v Európskej únii a úlohu ESG ratingových agentúr so zameraním na metodiku MSCI ESG Ratings. Zistenia poukazujú na stabilizáciu ESG skóre vo vyšších hodnotách a na pretrvávajúce regionálne rozdiely v miere ESG reportovania.