Disponuje trh práce potrebnými zručnosťami v požadovanej kvalite a kvantite? - Klimko, Roman, 1985-
Poukázanie na nesúlad medzi požadovanými a dostupnými zručnosťami na trhu práce. Príspevok prezentuje hlavné metódy, používané na hodnotenie a predvídanie zručností a zdôrazňuje dôležitú úlohu sociálnych partnerov pri predvídaní potrieb zručností. Príspevok ponúka aj prekvapujúce zistenie, že na trhu práce v SR je zo strany zamestnávateľov aktuálne najvyšší dopyt po pracovníkoch s nízkou kvalifikáciou.