Equity of Public Universities - Kordošová, Alena, 1970-
Vlastné imanie verejných vysokých škôl predstavuje významnú zložku zdrojov majetku v účtovníctve týchto špecifických neziskových účtovných jednotiek. Príspevok sa zameriava na skúmanie vlastného imania jednotlivých verejných vysokých škôl pôsobiacich na Slovensku, a to ako vo všeobecnosti, tak aj konkrétne v krízových podmienkach. Cieľom príspevku je vyhodnotiť jednotlivé zložky vlastného imania všetkých verejných vysokých škôl na Slovensku, považovaných za špecifické neziskové účtovné jednotky, s ohľadom na vplyv pretrvávajúcich kríz na ich celkové vlastné imanie.