Reporting ESG Information on Insurance Companies - Meluchová, Jitka, 1965-
Cieľom príspevku je posúdiť rozsah, kvalitu a transparentnosť vykazovania informácií o ESG vo vybraných poisťovniach na Slovensku. Analyzuje pripravenosť poisťovní na nové legislatívne požiadavky vyplývajúce zo smernice o vykazovaní udržateľnosti podnikov, ktorá nadobudla účinnosť v roku 2024. Príspevok sa zameriava na nefinančné vykazovanie udržateľnosti v piatich najvýznamnejších poisťovniach na slovenskom poistnom trhu. Porovnáva vybrané subjekty z hľadiska ich prístupu k vykazovaniu a implementácii princípov ESG. Zároveň hodnotí aj zverejnené informácie o udržateľnosti a nefinančné vykazovanie poisťovní v ostatných rokoch.