Eye-tracking as an Advanced Technology for Measuring Visual Attention: Principles, Data Processing and Applications - Dúbravská, Kristína, 2000-
Komplexne predstavené fungovanie sledovania očí z technologického hľadiska, vrátane infračerveného zobrazovania, algoritmov detekcie zreníc a modelov mapovania pohľadu a zároveň demonštrovanie, ako tieto procesy generujú výstupy vo forme fixácií, sakád a tepelných máp.