Digital Skills Development in Slovakia: An Analysis of Eurostat Data - Baziuk, Andriana, 2002-
Digitalizácia sa stala neoddeliteľnou súčasťou každodenného života významnej časti populácie. Podľa plánov Európskej únie by do roku 2030 malo mať aspoň 80 % občanov aspoň základné digitálne zručnosti, ktoré sú kľúčové pre podporu hospodárskeho rastu. Slovensko však vykazuje výrazne nižšiu úroveň digitalizácie v porovnaní s priemerom EÚ. Cieľom tohto článku je sledovať, ako sa úroveň digitálnych zručností medzi slovenskou populáciou v priebehu času vyvíjala, a porovnať tento vývoj s krajinami Vyšehradskej skupiny.