Standardisation Systems for Management and Reporting of ESG Conduct in Non-Listed Small & Medium Enterprises - Dubcová, Gabriela, 1968-
Autori sa zameriavajú na najnovšie informácie týkajúce sa riadenia ESG (environmentálneho, sociálneho a riadenia) v malých a stredných podnikoch (MSP), zmeny Omnibusu a podmienky týchto zmien. Definícia súčasného stavu ESG v malých a stredných podnikoch a Smernica o podávaní správ o udržateľnosti podnikov (CSRD). Fázy implementácie pre ostatné dotknuté spoločnosti, 2 alternatívy. Dočasné uplatňovanie štandardu Dobrovoľných štandardov udržateľnosti pre MSP (VSME), 2 alternatívy. Podávanie správ podľa princípov Omnibusu. Základný opis štandardu VSME, 2 alternatívy. Spoločnosti podávajú správy podľa štandardu VSME, 2 alternatívy. Prijatie štandardu VSME. Ciele štandardu VSME. Štruktúra štandardu VSME, 2 alternatívy. Flexibilita v Dobrovoľných európskych štandardoch podávania správ o udržateľnosti (ESRS) pre MSP.