The Use of Artificial Intelligence in Corporate Accounting Processes - Kufelová, Iveta, 1970-
Umelá inteligencia (AI) sa stáva neoddeliteľnou súčasťou moderných podnikov, pričom jej význam rastie najmä v oblastiach účtovníctva a finančného riadenia. Cieľom tohto článku je analyzovať možnosti implementácie AI do účtovných procesov a zdôrazniť jej výhody ako nového podnikového poradcu. Článok identifikuje kľúčové inovácie v digitalizácii účtovníctva, od automatizácie rutinných úloh až po podporu manažérskeho rozhodovania. Diskutuje sa o výhodách, rizikách a perspektívach zavedenia AI do účtovných procesov so zameraním na slovenské podnikateľské prostredie.