Využitie pružného pracovného času v pracovnom pomere - Hrtánek, Ladislav
Pružný pracovný čas predstavuje buď rovnomerné alebo nerovnomerné rozvrhnutie pracovného času zamestnávateľom. Pre zavedenie pružného pracovného času u zamestnávateľa musia byť splnené obligatórne predpoklady dané právnou úpravou. Pružný pracovný čas predstavuje spôsob organizácie práce, ktorý umožňuje skĺbenie výkonu závislej práce a osobného života a potrieb zamestnanca v pracovnom pomere. Podstatným je pritom voliteľný pracovný čas. Umožňuje zamestnancovi, aby si určil v rámci časového intervalu, kedy nastúpi do práce a kedy z nej odíde.