Artificial Intelligence as an Instrument for Improving Digital Communication in Industrial Organizations - Bahna, Peter, 2000-
V priemyselných spoločnostiach digitálna komunikácia často trpí fragmentovanými platformami, prísnymi bezpečnostnými protokolmi, generačnými rozdielmi a obmedzeným prístupom vo výrobe, čo oslabuje koordináciu a reakčné časy. Aby sme preskúmali, ako by umelá inteligencia mohla tieto problémy zmierniť, táto štúdia kombinuje systematický prehľad recenzovaných prác s hĺbkovými rozhovormi so siedmimi zainteresovanými stranami v slovenskom hlinikárskom závode vrátane riaditeľov, IT manažérov a vedúcich výroby. Objavili sa štyri hlavné prekážky: rozdielne komunikačné nástroje, IT politiky, ktoré blokujú kritické informácie, rôzne digitálne kompetencie a obmedzený prístup k sieti počas prevádzky. Pilotne sme vyskúšali mobilnú aplikáciu vylepšenú o spracovanie prirodzeného jazyka a prediktívnu analytiku s cieľom zjednotiť komunikáciu a ponúknuť okamžité poradenstvo riadené umelou inteligenciou.