Intra-Industry Trade in Mexico: The Case of the Automotive Sector - Janubová, Barbora, 1991-
Táto práca skúma súčasný stav vnútroodvetvového obchodu v automobilovom sektore v Mexiku. Predpokladá sa, že väčšina mexického automobilového obchodu sa uskutočňuje ako vnútroodvetvová výmena, a to ako súhrnne, tak aj vo vzťahu ku kľúčovým obchodným partnerom v rámci USMCA – Spojeným štátom a Kanade. Použitím Grubel-Lloydovho indexu naše zistenia naznačujú, že vnútroodvetvový obchod v automobilovom sektore je najvýraznejší medzi Mexikom a Spojenými štátmi a dosahuje až 99 % v rámci tzv. automobilového klastra.