Introduction to Financial Sanctions Against Member States for Infringements of European Union Law - Bocková, Lucia, 1978-
Dokument skúma konanie EÚ o nesplnení povinnosti, pričom sa zameriava najmä na uplatňovanie článku 260 ZFEÚ, ktorý umožňuje ukladanie finančných sankcií členským štátom. Analyzuje účinnosť presadzovania dodržiavania práva EÚ prostredníctvom finančných sankcií a zdôrazňuje ich praktické obmedzenia. Napriek týmto výzvam dokument dospel k záveru, že článok 260 ZFEÚ zostáva kľúčovým nástrojom na zabezpečenie dodržiavania práva medzi členskými štátmi.