Zámenný podmet v slovenčine zo slovensko-ruského porovnávacieho hľadiska - Uličná, Martina, 1971-
Frekvencia zámenného podmetu je v slovenskej vete výrazne nižšia než v ruskej. Príspevok porovnáva všeobecné pravidlá používania zámenného podmetu v oboch jazykoch, pričom sa zameriava na komparatívny aspekt problematiky a na základe jazykového materiálu paralelného slovensko-ruského korpusu formuluje čiastkové závery týkajúce sa nielen frekvencie využitia jednotlivých zámen vo funkcii podmetu, ale aj jeho pozície v slovenskej a v ruskej vete.