Bezpečnosť priemyselných robotov a zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci na robotickom pracovisku - Farárik, Pavol
Robotizácia je najvyšším stupňom technického pokroku, je súčasťou automatizácie procesov. V súčasnosti sa stala vo vyspelých krajinách nevyhnutnou súčasťou priemyselnej výroby. Jej široké uplatnenie v priemysle je kľúčové, kde výrazne prispieva k vysokej produktivite, efektivite a bezpečnosti výrobného procesu.