Use of Green Hydrogen in Agriculture. Production in Australia - Taliian, Iryna, 2000-
Energetická transformácia sa stala naliehavou výzvou 21. storočia, kde zelený vodík nadobúda na význame, keďže sa postupne vzďaľujeme od fosílnych palív. Zelený vodík je flexibilný a čistý nosič energie, ktorý umožňuje skladovanie a prepravu energie na dlhé vzdialenosti a prekonáva obmedzenia tradičných elektrických sietí. V dôsledku toho sa táto položka stáva dôležitým globálnym faktorom, ktorý môže ovplyvňovať závislosti medzi krajinami. Cieľom štúdie je zdôrazniť význam zeleného vodíka v poľnohospodárstve, ako aj jeho budúcnosť a výzvy spojené s jeho výrobou. Článok si tiež kladie za cieľ opísať účasť Austrálie na rozvoji vodíkovej energie, opísať jej hlavné ciele a dlhodobé vízie.