Activity Diversification as a Mechanism for Financial Resilience in Cultural Heriatge Management - Tóthová, Veronika, 1982-
Táto štúdia skúma paradigmatickú zmenu v sektore kultúrneho dedičstva, kde lokality prechádzajú z pasívnych poskytovateľov služieb na aktívnych účastníkov zážitkovej ekonomiky. V dôsledku nedostatočného tradičného financovania inštitúcie diverzifikujú svoje aktivity, aby zabezpečili finančnú udržateľnosť.