State Support for Electromobility: A Difference between the Slovak Republic and the Czech Republic - Šarlina, Alexander, 1995-
Článok analyzuje a porovnáva štátne nástroje na podporu elektromobility na Slovensku a v Českej republike so zameraním na legislatívne rámce, dotačné schémy, daňové stimuly a rozvoj infraštruktúry verejných nabíjacích staníc. Metodika článku kombinuje obsahovú analýzu strategických dokumentov, hodnotenie politík a štatistické údaje z rokov 2018 až 2024.