Zatriedenie účtovných jednotiek podľa veľkostných kritérií a iné veľkostné kritériá - Jurišová, Simona
Článok vysvetľuje, aké kritériá je potrebné zohľadniť pri zatriedení účtovných jednotiek do veľkostných skupín a pri posúdení uvádzania opisu politiky rozmanitosti. Taktiež uvádza veľkostné kritéria pre oslobodenie od povinnosti zostavenia konsolidovanej účtovnej závierky a veľkostné kritéria na posúdenie povinnosti uloženia správy s informáciami o dani z príjmov. Vyššie limity pre zaradenie do jednotlivých kategórií majú umožniť viacerým firmám vyhnúť sa prísnejším účtovným požiadavkám z dôvodu vplyvu inflácie.