Malé a stredné podniky v digitálnom priestore EÚ - Maťašová, Jana, 1999-
Digitalizácia hospodárstva je jedným z najvýznamnejších trendov súčasnej ekonomiky a predstavuje zásadný faktor formovania podnikateľského prostredia v EÚ. Malé a stredné podniky (MSP), ktoré tvoria základný pilier európskej ekonomiky, stoja v centre tohto procesu. Práve ich schopnosť adaptovať sa na digitálne trhy, efektívne využívať technológie a zapájať sa do elektronického obchodu zásadným spôsobom ovplyvňuje nielen ich konkurencieschopnosť, ale aj celkový rozvoj jednotného digitálneho trhu. Cieľom tejto časti je analyzovať úroveň zapojenia MSP do online priestoru, ich výkonnosť v oblasti elektronického obchodu a sledovať vývoj v kontexte európskej digitálnej legislatívy, osobitne Aktu o digitálnych službách.