Inzultácia zamestnanca - zodpovednosť zamestnávateľa za pracovný úraz - Horváth, Edmund
Vzťahy na pracovisku môžu mať rôznorodý charakter, častokrát však nejde o vzťahy priateľské. A platí to nielen vo vzťahoch medzi nadriadenými a podriadenými, ale aj medzi zamestnancami navzájom. Agresívne správanie a fyzické násilie pod strechou zamestnávateľa však už znamená prekročenie všetkých červených čiar. A to nielen pre negatívnu atmosféru na pracovisku spôsobenú takýmto správaním, ale aj pre možný vznik zodpovednosti za škodu na zdraví napadnutého zamestnanca. Môže vôbec za takéto násilné správanie jedinca niesť zodpovednosť jeho zamestnávateľ?