Odpadové hospodárstvo po zmenách od 1. 1. 2026 - Fudák, Lukáš
Základným právnym predpisov v oblasti odpadového hospodárstva je zákon č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Dôvodom novej právnej úpravy je potreba zefektívniť procesy uzatvárania, rekultivácie a monitorovania skládok odpadov, odstrániť súvisiace problémy a zákonné nedostatky, ktoré vyplynuli z praxe.