Byznys plní roli státu: Alzheimer centra rostou díky soukromému kapitálu - Sobková, Martina
Starnutie populácie a nesebestačnosť už dávno nie sú len budúcou hrozbou. V Česku dnes žije cez 360 tisíc ľudí závislých na starostlivosti druhých a do desiatich rokov sa ich počet môže takmer zdvojnásobiť. Zatiaľ čo štát hľadá cestu, ako preťažený systém dlhodobej starostlivosti reformovať, verejnosť reaguje rýchlejšie - rastie záujem o novo zavedené poistenie dlhodobej starostlivosti, ktoré si už behom niekoľkých mesiacov dohodli tisíce Čechov. Podobne pružne reaguje aj súkromný sektor, a to i v ďalších oblastiach, akými sú Alzheimer centrá.