Sustainability Risk Management for a Responsible and Sustainable Entrepreneurship - Fidlerová, Helena
Článok opisuje koncepciu riadenia rizík udržateľnosti ako prístup zahŕňajúci ekonomické, environmentálne a sociálne rozmery a predstavuje kľúčové strategické metódy a nástroje (SWOT, FMEA a FTA), ktoré možno použiť na zmiernenie rizík a zvýšenie odolnosti podnikov. Článok tiež skúma úlohu podávania správ ESG pri zabezpečovaní transparentnosti a zodpovednosti pri zosúlaďovaní technologického pokroku s cieľmi udržateľného rozvoja (SDG). Vykazovanie ESG možno považovať za kľúčový rámec na hodnotenie vplyvu technológií na sociálnu, ekonomickú a environmentálnu pohodu. Cieľom článku je zdôrazniť interakciu medzi technológiami, ekonomickými a sociálnymi systémami a životným prostredím s cieľom podporiť riadenie rizík a rozvoj zodpovedného a udržateľného prístupu. Ukazuje sa, že integrácia princípov ESG a robustných stratégií riadenia rizík umožňuje organizáciám podporovať technologický pokrok a zároveň chrániť spoločenské a environmentálne záujmy.