Financování přechodu: od řízení portfolia ke změnám v ekonomice - anebo ne? - Houska, Daniel
Inštitucionálni investori riadia svoje portfóliá vo vzťahu ku klimatickým a environmentálnym rizikám - či už na základe vlastných ambícií daného subjektu alebo z dôvodu obozretnostných pravidiel a dohľadových očakávaní. V tuzemsku tak napr. niektoré subjekty v súčasnosti pracujú na "obozretnostných" klimatických tranzitívnych plánoch pre orgán dohľadu. Článok sa primárne zaoberá otázkou dopadov riadenia portfólia z pohľadu udržateľnosti na reálnu ekonomiku, teda či sa riadenie portfólia v súlade so stanovenými cieľmi zodpovedajúcim spôsobom zrkadlí v zmenách chovania ekonomických subjektov.