Neevropské banky upevňují vliv v Evropě aneb EBA varuje před závislostí na amerických institucích a měnovými riziky - Sobková, Martina
Európsky bankový sektor sa čím ďalej viac otvára globálnym hráčom. Zvláštnu pozíciu v ňom majú americké banky, ktoré dominujú v niektorých segmentoch, zatiaľ čo Európsky orgán pre bankovníctvo (EBA) upozorňuje na štrukturálne slabiny a riziko tejto situácie. V dobe geopolitického napätia a obchodných vojen totiž dostáva otázka strategickej autonómie európskeho finančného systému nový rozmer.