AI mění online svět a lidé ztrácejí schopnost rozpoznat realitu
Digitálne prostredie dnes nevyzerá tak, ako sme ho poznali pred piatimi rokmi. Sociálne siete sa stali novým trhoviskom informácií, emócií i manipulácie a umelá inteligencia do tohto priestoru vstúpila s nebývalou silou. Technologický pokrok umožňuje generovať fotografie, články, videá či fiktívne citácie s takou presnosťou, že rozdiel medzi pravdou a umelou simuláciou je pre bežného užívateľa takmer neviditeľný. Práve táto tenká hranica medzi realitou a fikciou sa dnes stáva zdrojom jednej z najrýchlejšie sa šíriacich hrozieb v digitálnom svete - online podvodov.