Daň z nehnuteľností na zdaňovacie obdobie roku 2026 - Košťálová, Anežka
Daň z nehnuteľností je upravená zákonom č. 582/2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady. Miestne dane sú fakultatívneho charakteru, ktoré môže obec podľa vlastných miestnych podmienok upraviť. Miestne dane spravujú príslušné obce a mestá a príjem z týchto daní je príjmom rozpočtov príslušných miest a obcí.