Branding ve vyhledávání v éře GEO - Mareš, Jan
Tradičné SEO (Search Engine Optimization) viac ako dve dekády definovalo ako značky súperia o viditeľnosť vo vyhľadávačoch. Cieľom bolo získať pozície v organických výsledkoch, maximalizovať počet kliknutí a zvyšovať návštevnosť webov a e-shopov. Tento model sa však výrazne mení s nástupom generatívnych vyhľadávačov - systémov ako ChatGPT, Perplexity.ai, Gemini či Google AI Overviews, ktoré odpovedajú priamo užívateľovi bez nutnosti klikať na webové stránky. GEO (Generative Engine Optimization) ako nový rámec pre online viditeľnosť.