Daňová kontrola a daňové konanie v kontexte teórie a praxe - Kubincová, Soňa
Vzťah daňovej kontroly a daňového konania na Slovensku z hľadiska historických súvislostí, súčasnej právnej úpravy, odbornej spisby a aj judikatúry. Zodpovedanie základných otázok týkajúcich sa vzájomného vzťahu týchto inštitútov použitím historicko-právnej metódy, metód právnej analýzy a syntézy, a to aj v kontexte porovnania našej právnej úpravy s právnou úpravou Českej republiky. Dôvodom skúmania danej problematiky sú niektoré názory uvádzané v odbornej spisbe a ojedinele aj v judikatúre, podľa ktorých daňová kontrola je súčasťou daňového konania, resp. že daňovou kontrolou daňové konanie začína.