Podľa správy Allianz dlhy Slovákov patria k najvyšším v regióne
Rok 2024 bol rokom rastu svetovej ekonomiky a priniesol ďalší rekord pre finančné aktíva súkromných domácností. Tie rástli viac ako minulý rok, a to o 8,7 percent. Na konci minulého roka tak vlastnili domácnosti na celom svete finančné aktíva vo výške 269 biliónov EUR. Hoci finančný majetok slovenských domácností stúpol o 9 %, Slováci patria medzi najchudobnejších v regióne. A najzadlženejších. Aj tieto závery prinieslo 16. vydanie Allianz štúdie bohatstva 2025, ktorá podrobne skúma finančný majetok a dlhy domácností v takmer 60 krajinách.