Slováci efektívne plánujú svoje výdavky a na dovolenke platia digitálne
Visa CEE Travel & Payment Intentions Study 2025 uvádza, že až 42 % Slovákov plánuje stráviť tohtoročnú dovolenku v zahraničí, pričom Česká republika je opäť medzi našimi top destináciami. Priemerný rozpočet slovenského dovolenkára je tento rok o 90 eur vyšší než minulé leto a 83 % z nich na dovolenke dodržiava plánovaný rozpočet. Viac ako 4/5 slovenských turistov platia na dovolenke digitálne.