Optimization of Cryptocurrency Investment Portfolio Based on Modern Portfolio Theory - Doskočil, Radek
Článok skúma vhodnosť použitia princípu modernej teórie portfólia (MPT) pri optimalizácii portfólia kryptomien. Vstupné údaje pozostávali z denných údajov 10 najobchodovanejších kryptomien extrahovaných z webovej databázy CoinMarketCap. Ako vzorka boli vybrané údaje za obdobie od 2. januára 2021 do 1. septembra 2021. Ako nástroj na implementáciu modernej teórie portfólia bol použitý programovací jazyk Python.