Predvianočné obdobie praje prémiovým alkoholickým nápojom
Kľúčovým obdobím pre predaj alkoholických nápojov je záver roka. Silvester takpovediac patrí šumivým vínam, sektom a šampanskému. V tomto období sú spotrebitelia častejšie ochotní nakúpiť prémiový alkohol v špecializovaných obchodoch, dopriať si výnimočné chute či vyskúšať remeselnú produkciu.