Projekt Gabreta propojuje Česko a Bavorsko. Díky chytré síti posiluje digitalizacii přeshraniční spolupráci - Budný, Lubomír
Po roku realizácie vstupuje projekt Gabreta do kľúčovej fázy, ktorá prepája česko-bavorské pohraničie prostredníctvom moderných digitálnych technológií, rozvíja automatizáciu distribučnej siete a prináša zákazníkom nové služby. Na projekte, ktorý nadväzuje na úspešný ACON a využíva európske financovanie v rámci PCI/CEF, spolupracuje spoločnosť EG.D, ktorá je členom skupiny E.ON, s nemeckými partnermi a inštitúciami.