Dopady cíle snížení emisí EU do roku 2040 - Hájek, Martin
Európsky parlament a Rada schválili počas novembra svoje stanovisko k novele európskeho právneho rámca pre klímu, ktorý obsahuje cieľ zníženia emisií skleníkových plynov v EÚ do roku 2040. Tento cieľ je daný do kontextu globálnych snáh o zníženie emisií skleníkových plynov a analyzujú sa dopady na jednotlivé sektory ekonomiky EÚ, z ktorých je zjavné, že naplnenie cieľa do roku 2040 bude omnoho náročnejšie než splnenie už platného cieľa do roku 2030 a riziko deindustrializácie EÚ je bohužiaľ úplne reálne.